De Fotoslag bijeenkomst van 15-06-2022 stond helemaal in het teken van “panning”, de techniek om een normaal gesproken statische foto, de illusie van snelheid mee te geven.

Nadat een van de leden, die met deze techniek zelfs al eens de Fotoslag wisselbeker in de wacht had gesleept, dit onderwerp had behandeld, gingen de aanwezige leden gewapend met hun camera naar buiten om een en ander in praktijk te brengen.

Dat meedraaien met een bewegend onderwerp valt nog best tegen. Niet de beweging op zich, die is zelfs voor de 'niet dansers' onder ons best goed uit te voeren. Met name de camera instellingen zorgen nogal eens voor de nodige hoofdbrekens.

Er zijn tijdens deze oefeningen heel wat voorbijrijdende auto’s “geflitst”. Heel vervelend, want met al die camera’s in de buurt houden de automobilisten zich veel te goed aan de maximale snelheid. Snelheid die de deelnemers nu eenmaal nodig hebben om het gewenste effect op de in dit geval relatief korte afstand te bereiken. Tijdens de evaluatie aan het eind van de bijeenkomst werden die problemen dan ook veelvuldig besproken.

De deelnemers aan de Fotoslag activiteit bij de Classic TT te Gramsbergen van aankomende zaterdag gaan daarmee goed voorbereid op stap. We zijn benieuwd naar de foto's die straks van dit evenement op deze website verschijnen.