Fotoclub FotoSlag uit Slagharen en omstreken bestaat 12½ jaar. Op zaterdag 15 april werd dit heuglijk feit groots gevierd.

De leden vertrokken per bus naar De Valk Roofvogels in Lunteren waar de leden al direct werden ontvangen door een Oehoe die haar onderkomen, met haar drie 2 dagen oude jongen, gewoon op de grond onder de overkapping had ingericht. De camera’s werden daarom al snel uit de tassen gehaald nog voordat de gereedstaande lunch ook maar werd aangesproken.

 

Na de lunch werd gestart met het eerste deel van de roofvogelshow welke bestond uit een demonstratie met Giervalk kuikens, een Amerikaanse zeearend, een dwergoor uil, een bijeneter, de Hop en een Toerako. Na de koffie en bijbehorend lekkers werd vervolgd met een show met een steenuil, rode wauw, sneeuwuil, vale gier, giervalk, Afrikaanse zeearend en een Amerikaanse torenvalk. Gelukkig kregen de deelnemers de gelegenheid om even een foto te schieten van de lijst met vogels die de revue waren gepasseerd. Niet iedereen kent immers al die verschillende vogelsoorten die je normaal gesproken niet zo snel tegenkomt.

Rond 15.30 uur werd de reis huiswaarts ingezet. Bij aankomst bij restaurant Haverkort in Slagharen was het genieten van een uitgebreid diner en dessertbuffet. Het was al rijkelijk laat dat het laatste FotoSlag lid de sfeervolle en ouderwets gezellige locatie verliet om aan de slag te kunnen gaan met het sorteren en beoordelen van de gemaakte plaatjes. Een activiteit waar ook best wat tijdsdruk op staat omdat de eerste van vier foto’s voor de FotoSlag jaaropdracht uiterlijk 18 april al moet worden ingezonden. Niet geheel toevallig gaat het hierbij om een in 2023 gemaakte vogelfoto.

FotoSlag kan hiermee terug kijken op een onvergetelijk verjaardagsfeest.