Zaterdag 21 mei was de maandelijkse FotoSlag activiteit gepland: Architectuur-fotografie in Hardenberg. En als er wordt gesproken over architectuur in Hardenberg, mag je het Gemeentehuis van Hardenberg niet missen. Het gemeentehuis van Hardenberg is bij de oplevering in 2012 het meest duurzame gemeentehuis van Nederland geworden, maar tegelijkertijd ook het meest besproken gebouw. Dan hebben wij het nog niet over het kunstwerk op de rotonde Europaweg – Bruchterweg nabij het gemeentehuis. Ook hier lopen de meningen uiteen. Ondanks dat het ontwerp voor het kunstwerk samen met een klankbordgroep van omwonenden en ondernemers uit de omgeving is gekozen.

Voor de fotografen van FotoSlag doet meningen er niet toe. Het gaat er de fotografen om wie het mooie plaatje van de fotoclub maakt. Naast het gemeentehuis en het kunstwerk werden de gemeentelijke- en Rijksmonumenten in Hardenberg bezocht: · De Brink 30, Hardenberg Het Notariskantoor · Hoge Doelen -, Hardenberg De Stadsmuur · Kerkpad 1, Hardenberg Pastorie Heemse · (achter Voorstraat 33 en 37) De Stadsboerderijtjes · Lage Doelen 2, Hardenberg De Kastanjehof · Lage Doelen 3, Hardenberg De Höftekerk · Molenplein -, Hardenberg De Oelemölle · Mulopad -, Hardenberg De Joodse begraafplaats · Oosteinde en Wilhelminaplein -, Hardenberg De Stadspompen.

Tips over architectuur hebben de leden van FotoSlag vooraf gekregen van hun leraar Edward Boer (die ook lid is van FotoSlag); daarnaast zijn de leden voorzien van allerlei artikelen over: "Architectuur fotografie tips".

Tijdens de clubavond op 15 juni worden de gemaakte foto’s door de leden beoordeelt. Zin om mee te doen? Info: www.fotoslag.nl