Op 19 juni opende in de Priona Tuinen in Schuinesloot een bijzonder nieuw project: Zomerrestaurant De Tuinkamer. Samen met Grandcafé De Kamer (Slagharen) is in een industriële kas een ongewoon en intiem restaurant gecreëerd, waar gasten in de zomermaanden kunnen genieten van de culinaire gerechten van chef-kok Alwin Leemhuis.

Het gehele project is van begin tot eind vastgelegd door leden van fotoclub FotoSlag uit Slagharen en heeft geresulteerd in een schitterend fotoalbum. Grand Café De Kamer is sponsor van FotoSlag.

De activiteitencommissie en het bestuur waren van mening dat daar wel iets tegenover mochten staan. Daarom is FotoSlag, als dank voor de sponsoring, het nieuwe fotoseizoen begonnen met een gezamenlijk culinair etentje in De Tuinkamer in Schuinesloot. De culinaire gerechten werden door de chef-kok Alwin Leemhuis bereid met ingrediënten uit de Tuinen, zodat FotoSlag leden de schoonheid van de natuur niet alleen konden zien, ruiken en fotograferen, maar ook konden proeven.

Alwin kreeg eerder twee Michelin-sterren als chef van het Zusje van De Librije en werd vorig jaar door de Telegraaf uitgeroepen tot chef van het jaar. Tijdens het diner werd door de voorzitter van FotoSlag het 80 pagina’s tellende fotoalbum als herinnering aan het gehele project aangeboden aan Grand Café De Kamer en Zomerrestaurant De Tuinkamer